Hormonale Krankzinnige

De Hormonale Krankzinnige

Lief dagboek,
Ik ben net klaar met een telefoongesprek dat ik voerde met vriend P. (de filosoof) en in dat gesprek hebben we feitelijk alle misstanden behandeld. En opgelost natuurlijk, want daar zijn we goed in. Zo bespraken we bijvoorbeeld het feit dat mannelijke leden van het Amsterdams studentencorps massaal ‘hoer’ scandeerden tijdens lustrum en dat het in die kringen heel gewoon schijnt te zijn. En dat zijn dan onze toekomstige bestuurders en beleidsmakers. ‘Direct schorsen van de uni’ zei P. maar ik had iets veel drastischers en pijnlijkers in gedachten. Enfin, ik begin gewoon maar met mijn dagboek, als ik dat hele telefoongesprek op ga schrijven houd ik geen ruimte meer over.

Zaterdag 16 juli
11.15 uur. Las net in de HC dat de speeltuin in het Harlinger Bos NU al in verval is EN – en dat is nog vele malen wonderlijker – dat de speeltuin ingericht is door een bedrijf in Noord-Brabant. Was er dan geen énkel bedrijf in Friesland in staat daar een paar palen en touwen neer te zetten? Werkelijk?? Ook geen bedrijf in Noord-Holland? Niks in Den Oever? Niks in Hippolytushoef? Alleen maar dat ene bedrijf in Noord-Brabant?? Vreeeeeemd.
00.34 uur. Ga naar bed. Vanmiddag naar de Tall Ships, wat was het leuk in het stadje! Zijn ook in het rad geweest en dit keer deed ik niet mijn ogen dicht maar bleef ik gewoon kijken. Ben geestelijk dus weer wat gegroeid. Vanavond kwamen S. en P., was heel gezellig.

Zondag 17 juli
Er is trouwens veel paniek in de media want het wordt dinsdag een beetje warm. Zucht. Altijd dat hysterische gedoe.

Dinsdag 19 juli
Ja, het was inderdaad heel warm maar ook heerlijk! Vriendin M. maakte vanavond een grapje maar haar man begreep het niet. Ze woelde met haar hand door zijn haar en zei: ‘Je bent een echte, échte man, daarom snap je m’n grapjes misschien niet altijd.’
Man van M. genoot zichtbaar van het Echte-Man-Zijn en van die hand door zijn haardos. Vriendin M. keek mijn kant op en zei: ‘Ik vergelijk hem wel eens met een aap. Die zou mijn grapjes ook niet begrijpen. Denk ik.’
Hierop verslikte hij zich en was hij pissig. Hahaha.

Woensdag 20 juli
‘Kennen jullie professor Smalhout nog?’ vroeg oom H. die vanmiddag met buuf Annie op bezoek was. ‘Natuurlijk’ knikten we.
‘Die goede man heeft in mei 2003 al uit de doeken gedaan hoe Nederland om zou gaan met de boeren: de boerenstand moest uitgeroeid worden, klaar. Er was 340.000 hectare bouwgrond nodig om die vol te bouwen – de hondsdolle expansiedrift van Nederland kent immers geen grenzen – en sindsdien begon de overheid de boeren systematisch weg te treiteren met de ene zwakzinnige milieumaatregel na de andere. Mijn steun hebben ze, ik hoop dat ze nooit opgeven. Nooit.’
Buuf Annie keek alsof ze er tegenin wilde gaan maar ze bedacht zich.
Heb trouwens al dagenlang vervelend brandend gevoel in mond, alsof gehemelte verbrand is.

Donderdag 21 juli
Vriendin L. (uit Amsterdam) kwam even langs, ze was paar dagen naar Terschelling. Zaten bij het raam in Het Noordeke en hoorde achter me: ‘Die Sywert van Lienden gaan ze vervolgen, heb je het gehoord?’
‘Goddank’ zei andere stem. ‘Hoop dat hij levenslang krijgt. Of anders een jaar of 20.’
Ik hoop het dagboek, ik hoop het.

Maandag 25 juli
Was geweldige dag vandaag, hebben de hele dag gevaren met J. en T. Gingen door Akkrum en Grou en nog meer mooie plekjes en ik keek m’n ogen uit. Wat is Friesland toch schitterend. Veel gelachen en later gegeten in Grou.

Woensdag 25 juli
02.20 uur. Moet slapen maar het lukt weer eens niet. Ben volgens mij ontzettend hormonaal en mond brandt ook nog steeds.
04.38 uur. Ben al een paar uur aan het Googelen naar brandende mond en word niet blij van wat ik lees. Laten we het op hormonen houden, dat zou ook nog kunnen. Ja, laten we het op hormonen houden.
05.20. ‘Wat ben je in Godsnaam aan het doen?’ zei man.
‘Het kan hormonaal zijn’ zei ik.
Man mompelde iets dat klonk als ‘volslagen krankzinnig’ en sliep direct verder.
05.29. Hormonaal én krankzinnig?? O God. Nu kan ik helemaal niet meer slapen.

1 gedachte over “De Hormonale Krankzinnige”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw