coffee-3025022_1280

De Ezel & De Steen

Hallo lief dagboek,
Ja hoor, het is weer zover: ik voel me al de hele dag zenuwachtig, loop rond met hoog opgetrokken schouders, bonkend hart en een opgejaagd gevoel. Ik, de-vrouw-die-erg-hardleers-is, heb weer teveel koffie gehad terwijl ik WEET dat ik dat absoluut niet kan hebben. Mijn zenuwstelsel slaat compleet op hol van koffie, dat weet ik al heel lang, maar toch, maar toch…

Maandag 07-09
Dagboek, wist je trouwens dat dit walhalla weer een pedofielenpartij rijker is? Pedopartij PNVD heeft geruisloos zijn intrede gedaan en het feit dat er geen aandacht aan besteed wordt is ronduit vreemd om niet te zeggen: heel bizar. Walgelijk, dat dit wettelijk mag. En dat noemen we beschaving. Bah.

Woensdag 09-09
‘Ik heb weer een leuk raadsel,’ zei de man van vriendin M. ‘Hoe zorg je ervoor dat politici overkomen als integere mensen?’
‘Hmmmm…’ zei ik.
‘Door Tweede Kamerleden die zich misdragen minder zwaar te straffen. Ideetje van de VVD, de partij zelf regelmatig worstelt met integriteitskwesties. De VVD staat immers bekend om…’
Hij begon te snuiven en was daarna een tijdje onverstaanbaar.
‘Wind je toch niet zo op man,’ zei M. ‘Ik vind deze doorlopende agitatie bij jou toch wel een groot gebrek.’
‘Ja ja,’ antwoordde man van M. ‘Ik weet het, ik heb wel meerder gebreken, dit is niet de enige.’
‘Hét, het is hét gebrek. Praat toch fatsoenlijk Nederlands.’
‘Nog een gebrek erbij,’ mompelde man van M. Toen sjokte hij weg.

Donderdag 10-09
23.10 uur. Net binnen, logeer paar dagen bij jeugdvriendin L. in Amsterdam. Draaiden ‘Hooked on a feeling’ (heerlijk liedje!) en voelden ons weer 20. ‘Wat is het hard gegaan hè?,’ mijmerde L.
‘Dat zeggen we ook als we op een dag 90 zijn,’ antwoordde ik opgewekt.
L. zuchtte, vergat te vragen waarom.

Zaterdag 12-09
Vriendin G. heeft morgen weer een date. ‘Ik heb er veel zin in,’ bekende ze. ‘Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat dit wel eens een keerpunt in mijn leven zou kunnen worden, ik voel het.’
‘Ik hoop het voor je,’ zei ik hartgrondig. G. voelt zich zó incompleet zonder man, het is beslist noodzakelijk dat ze gauw eentje ergens opvist.

Zondag 13-09
De date van vriend G was geen succes. ‘Het was vanaf het begin wat vreemd,’ zei ze. ‘Hij bekeek me regelmatig onderzoekend en hij stelde al vroeg voor om een eind aan de avond te maken. Toen ik thuiskwam zag ik ook wel waarom: er zat een stukje spinazieblaadje op m’n voortand geplakt, het leek alsof ik een tand miste. Ik vind het knap waardeloos dat hij er niks van zei.’
‘Had je dan niet je tanden gecontroleerd voordat je de deur uitging?’ vroeg ik verbaasd maar dat had ze wel zei ze. Ze wist zelf ook niet waar dat stukje opeens vandaan kwam.

Maandag 14-09
Mooi weer. Met vriendin L. even een kopje koffie gedronken op het terras bij café Het Paardje maar gingen toen gauw weer naar huis. Op straat en in de winkels liepen we doorlopend met mondkapjes voor. ‘We verwachtten veel van het leven toen we nog klein waren maar dit niet,’ mompelde L. terwijl ze haar kapje goed tegen haar neusbrug aandrukte.

Dinsdag 15-09
Terug naar Harlingen. Ik pakte de metro bij de Vijzelgracht maar die roltrap daar is pure hel. Het ding is 40 meter lang en 27 meter hoog, de hoogste roltrap van Nederland. Ik stond met mijn rolkoffertje aan de hand bovenaan de trap, staarde de peilloze diepte in en liep direct naar buiten maar wat ik daar hoopte te vinden was me ook niet echt duidelijk. Uiteindelijk ging ik toch met die trap naar beneden en ik keek vooral niét naar beneden. Pas toen ik beneden was zag ik dat er ook een lift was.

Woensdag 16-09
20.10 uur. Pa is net weg, hebben leuk dagje gehad. Maakten tochtje en gingen naar Gorredijk, wilde ik altijd al eens zien.
21.13 uur. De Algemene Beschouwingen zijn nog bezig maar ik heb geen zin om te kijken. Het is uiteindelijk toch de Slecht-Nieuws-Show en ik heb gewoon even geen zin in altijd maar weer dat slechte nieuws. Wel hoorde ik Lilian Marijnissen pleiten voor een salarisverhoging in de zorg maar goed: de Kamer vindt kennelijk een applausje voldoende beloning.
01.20 uur. Lag er al om 23.15 in, was wat duf maar ben nu nog steeds wakker. Toch weer die koffie. Vanaf morgen ga ik mijn leven beteren, dit wordt te gek en ook wat beschamend. Hoe zat dat ook alweer met die ezel en die steen?

*****

9 gedachten over “De Ezel & De Steen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw