De Bloempot

‘Geachte heer Rutte,

Ik wilde u even meedelen dat de enige actie die ik uwerzijds nog zal steunen het indienen van uw ontslag zal zijn. Mocht u ooit besluiten hiertoe over te gaan kan ik u verzekeren dat u Nederland een grote dienst bewijst. Uw overige acties lijken erop gericht te zijn Nederland kapot te maken en waarom?

Ik begrijp het niet zo goed meer. Wat ik constateer is dat er miljoenen aan Overheidsgelden (mijn geld dus) linea recta de grens overgaan maar dat de ouderen – de mensen die nota bene Nederland hebben opgebouwd – dagenlang in een smerige luier mogen liggen. Het feit dat misschien zelfs bezuinigingen op de AOW plaats zullen vinden zegt bijzonder veel over dit kabinet en….’

‘Je bent jezelf weer enorm belachelijk aan het maken’ hoorde Hendrik-Jan Doordouwer opeens achter zich en hij schrok zich wezenloos. Hij had Afke niet horen binnenkomen en had niet in de gaten dat ze nu over zijn schouder meelas.
‘Kun je voortaan niet even laten weten dat je er bent?’ bromde hij wat gegeneerd. Hij sloeg zijn document op en klapte de laptop dicht.
Afke bekeek Hendrik-Jan Doordouwer met een bezorgde blik. ‘Je duikt er veel te veel in lieve, in al die politieke toestanden’ zei ze terwijl ze ondertussen een zak van Zensa opende en hier een kledingstuk uithaalde.
Hendrik-Jan versteende. ‘Heb je wéér iets gekocht?’ kreet hij ongelovig toen hij de jurk bekeek die Afke uit de zak toverde. ‘Mens, tijdens de Visserijdagen heb je half Harlingen al leeggekocht!’
Afke schonk hem een vernietigende blik. ‘Zullen we het maar niet over de Visserijdagen hebben?’ schamperde ze. ‘Ik schaam me nog steeds als ik eraan denk.’
Hendrik-Jan deed alsof hij dit laatste niet hoorde en schoof ongemakkelijk met zijn voeten. Het was waar: ook ditmaal was het een beetje uit de hand gelopen, vooral zaterdagavond. Hij herinnerde zich nog vaag dat Afke hem woest naar binnen had gesleurd toen hij ’s nachts buiten in de bloempot plaste, in de oprechte veronderstelling dat hij naar de wc was gelopen.

Afke liep naar de keuken en Hendrik-Jan Doordouwer besloot door te gaan met zijn brief.
…en een land dat zijn onderdanen op déze manier behandelt is een ziek land. Uw kabinet verdient de Rode Kaart en het enige woord dat bij me opkomt als ik aan u denk is: ‘plucheklever’. Die miljoenen die u met een groots gebaar schenkt aan Griekenland zouden veel beter aan onze oudjes besteed kunnen worden en….’

‘Je moet ophouden met dit idiote gedoe’ riep Afke vanuit de keuken. ‘Die Mark Rutte doet ook gewoon zijn best en ik vind hem een leuke, knappe man. Zou hij wat zijn voor onze Marie? Stel dat ook meteen even aan hem voor in je brief nu je toch aan het schrijven bent.’
Geïrriteerd haalde Hendrik-Jan Doordouwer zijn schouders op. ‘Echt weer iets voor Afke om er zo gemakkelijk over te praten’ dacht hij. ‘Je vraagt je af of ze wel beseft wat er allemaal gebeurt in Nederland en in de rest van Europa.’

Hij hoorde Afke wat neuriën en boog zich dieper over zijn laptop. Misschien kon hij z’n brief nog afmaken vandaag, dat zou mooi zijn. ‘Ik ga straks weer de deur uit hoor lieve!’ riep Afke vanuit de keuken. ‘Ik heb afgesproken bij Nooitgedagt met Mariëlle, ik weet nog niet hoe laat ik thuis ben. Je moet zelf maar even wat versieren met eten, dat vind je toch niet vervelend hé?’

‘Nee, nee’ brulde Hendrik-Jan Doordouwer enthousiast. ‘Natuurlijk vind ik dat niet erg. Blijf zolang je wilt, denk niet om de tijd.’
‘Probeer maar zo lang mogelijk weg te blijven’ mompelde hij er zachtjes achteraan terwijl hij weer naar zijn beeldscherm tuurde. Heerlijk, een vrije avond voor de boeg. Daar kon hij zich echt op verheugen. Wie weet kon hij nog wel een tweede brief schrijven ook.

—————————–

Hendrik-Jan Doordouwer verschijnt om de week in de Harlinger Courant. Hij moppert heel wat af maar gelukkig is daar Afke die hem altijd wel weer uit de put weet te trekken. Hoewel…..

20 gedachten over “De Bloempot”

 1. Tja, politiek blijft lastig , temeer omdat er al érg lang van alles fout gaat ! Zo hebben vorige kabinetten de janboel geschapen die nú geruimd moet worden.
  Er zijn óók verwende mensen gekweekt in de jaren 80 en 90 en die roeren zich nu het allemaal wat minder moet. Of we er beter van worden als Rutte de handdoek in de ring gooit betwijfel ik,integendeel , een volgend kabinet zal nóg meer puin moeten ruimen.
  Helaas zal er door ons systeem van heel veel kleine partijen voor het moment nóóit een stabiel kabinet komen .

  1. Rebelse Huisvrouw

   Politiek blijft altijd lastig ja. Wat vandaag toegejuicht wordt, kan morgen weer de andere kant opslaan. Ben blij dat ik niet in de politiek zit, brrr…!

 2. Mahatma Gandhi

  Men kan het niveau van beschaving van een land meten aan de manier waarop dat land met zijn dieren omgaat.
  ———–

  Lenjef

  hoe men vergrijsden beloont na jaren te hebben gezwoegd
  zegt veel over wie de macht in handen heeft
  en ver van de realiteit in een ivoren toren leeft
  met een menselijke aanpak wordt een volk nooit misnoegd
  ———–

  Het is hier in België niet beter hoor, integendeel! :(!
  Lenjef

 3. De mensen stemde de laatste keer bij gebrek aan iets beters… kan je vertellen het is er niet beter op geworden.
  En ik ben bang dat onder dit kabinet het er verre van beter op zal worden.

 4. De onvrede groeit maar de de mensen morren nog steeds alleen maar in hun huis of onder elkaar. Het wordt tijd voor een ouderwetse demonstratie!
  Vandaag las ik dat mijn generatie (generatie x, de doorzetters 😉 er voor kunnen zorgen dat ze Nederland uit een economische crisis konden trekken.
  Bleek Mark Rutte ook uit die generatie te komen…..

 5. Die Afke lijkt me echt een geweldige vrouw (levensgenieter), een wonder dat ze het bij zo’n azijnp*sser als Gerrit-Jan uithoudt…
  Over p*ssen gesproken, plassen in een bloempot… We doen allemaal wel eigenaardige dingen als we teveel gedronken hebben. En nu ga ik mijn joker inzetten … 🙂

 6. Toch geef ik het je te doen als je als kakelvers geforceerd kabinet voor de taak wordt gesteld midden in een crisis de puinhopen op te ruimen. En de veroorzakers die voor een belangrijk deel deze puinhopen op hun conto kunnen schrijven, schreeuwen nu om het hardst dat dit kabinet weg moet. De beste stuurlui staan dus weer eens aan wal. Ze vergeten even dat het geen Nederlands probleem is maar dat de moeilijkheden breder liggen. Zo ligt er nu een onontkoombaar plan voor een nieuwe pensioenwet. Reken maar dat een sociaal voelend mens als Klijnsma daar haar stinkende best op heeft gedaan en bepaalde maatregelen met pijn in het hart moet voorstellen. D66 en CDA gillen luidkeels dat deze wet er niet mag komen zonder met een tegenvoorstel te komen. Maar als ze straks tegenstemmen zitten we straks met een gat van zo’n driemiljard. Kunnen ze daar weer over gaan piepen. In plaats van constructief meedenken wordt er alleen maar vanaf de zijlijn geschreeuwd. Met deze houding raakt ons land steeds verder achterop. Dus die Doordouwer van jou moet zijn verstand ook eens gaan gebruiken.

  1. Rebelse Huisvrouw

   Het blijft een probleem al met al maar gelukkig is Afke er ook nog! Dat scheelt, ze neutraliseert een hele hoop!!

 7. Haha! In de bloempot…! Hij deed het tenminste nog netjes ergens in. Ik heb zelf eens… nee, ik zal het niet over mezelf hebben hier.
  Mooi, die stukken over HDJ en A. Een mooie manier om je onvrede van je af te schrijven en je ziet aan de reacties dat het doel treft!
  Helaas heb ik de Visserijdagen gemist, volgend jaar zeker weer. Harlingen op zijn best, altijd gezellig, alleen mocht het van mij wel iets minder druk zijn.

 8. Rebelse Huisvrouw

  Nu word ik toch wel nieuwsgierig Letterzetter! Ja, het was enorm druk dit jaar, de Visserijdagen. Kwam ook door het mooie weer natuurlijk maar het is waar: ik vond het soms net iets té druk.

 9. Het is maar goed dat Mark niet in Harlingen woont. Hier had hij niet makkelijk meer van bijgekomen. Wat een stuk. Maar wel terecht. Alles wordt uitgekleed en vermoedelijk is het geld dat naar het buitenland gaat voorgoed verloren. Daar zijn wel lui die er raad mee weten, gezien de vele welgestelden die het land inmiddels hebben verlaten met al hun kapitaal. Enfin, mijn pensioen heb ik nu één maand binnen en het viel nog mee. Maar ik moet er niet aan denken als rechts nog vier jaar aan de macht blijft.

  Ik vrees alleen dat als Mark nu weggaat, hij terugkomt, maar dan niet met de PVDA maar met een coalitie van D66, CDA, Christenunie en Groenlinks, eventueel met de PVV (want ze kunnen veel zeggen maar ze zoeken elkaar toch weer op). En dan wordt het nog beroerder in Nederland, vrees ik.

  1. Rebelse Huisvrouw

   Het is nauwelijks voor te stellen maar het kan inderdaad nog beroerder. Ach ja, ik heb de oplossing ook niet maar soms hoor ik dingen waarvan ik denk: ‘wat is hier in Hemelsnaam aan de hand?’
   Nu Mark opgehouden is met bulderend en schaterlachend door het leven te gaan geef ik hem voorlopig het voordeel van de twijfel 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw