© Pixabay time-is-money-1552763_1280

Bert is Boos

Het zit Bert niet mee tegenwoordig. Leek het hem vorig jaar nog zo godsgruwelijk voor de wind te gaan nadat hij zijn vertrekpremie had opgestreken van een kwart miljoen en ook nog eens 150.000 euro had geïncasseerd om zijn pensioengat te dichten, tegenwoordig breken er toch wat mindere tijden aan voor Bert. Hij staat wat teveel op een negatieve manier in the picture en hij vindt dat niet zo leuk. Bert is daarom ook wat mopperig op dit moment.

Bert is Bert Molenkamp, de goedlachse meneer die tonnen incasseerde van het geld dat bedoeld is voor onderwijs. Hij was een van de bestuurders van de nu in opspraak geraakte Amarantis scholengroep en om dit geld bij elkaar te kunnen graaien, leidde Bert geruisloos de scholengroep de afgrond in. Knap van Bert, dat hij dit zo heeft gedaan! Nu zijn er weinig bestuurders die met veel bombarie bedrijven de afgrond inleiden, dat is waar. Maar Bert deed het wel heel stilletjes en geruisloos. Daarom viel het niemand op, zo geruisloos deed Bert het. En nu is Bert dus boos.

Dit komt omdat, zo klaagt de arme man zelf, ‘al die negatieve berichtgeving omtrent zijn persoon zo onwaarschijnlijk schadelijk is voor zijn integriteit.’ Ja Bert. Dat kan ik me heel goed indenken dat je dat vindt. We zouden in principe moeten kunnen graaien zonder dat het onze integriteit aantast, vind je niet? Maar ‘onwaarschijnlijk schadelijk’ is dit allemaal niet hoor Bert. Sterker nog: het is ‘zeer waarschijnlijk bijzonder schadelijk’ voor je integriteit, al dit gegraai.

Bert, Bert, Bert – hoe heeft het nou zover kunnen komen jongen? Wat is er mis gegaan? Ik weet zeker dat jij het begrip ‘witteboordencriminaliteit’ geen nieuw leven wil inblazen. Je bent nu niet voor niets boos en je klaagt nu niet voor niets dat je je voelt ‘aangetast in je integriteit’. Van binnen ben je een integer man, dat moet haast wel Bert. Als ik je zo op de foto’s bekijk dan zie ik een keurige heer met een integere blik. Dus Bert, daarom deze oproep: stort het bij elkaar gegraaide geld terug in de kas zodat die arme kindjes weer fatsoenlijk onderwijs kunnen volgen.

Kom op Bert, wees een vent en doe het! Ik weet zeker dat je het kunt! Go Bert, go! En als je al die tonnen weer teruggestort hebt, maakt het niet meer uit wat de media van je vindt. Je kunt dan in elk geval met een gerust hart tegen jezelf zeggen: ‘ik ben een integer man.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw